DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 2023

El patrimoni històric de Calafell se sumarà a una nova edició del Dia Internacional dels Museus.

Enguany, com a celebració d'aquest esdeveniment farem Jornada de Portes Obertes dissabte 13 i dijous 18 de maig, als següents espais i amb els següents horaris:

- Dissabte 13 de maig: portes obertes a la Ciutadella Ibèrica, al Castell de la Santa Creu i al Centre d'Interpretació "La Confraria". L'horari d'obertura serà de 10 a 14h i de 16 a 19h a la Ciutadella i al Castell. A "La Confraria" s'obrirà a la tarda de 17 a 20h. 

Recordem que es pot accedir als espais fins a 30 minuts abans del tancament.

La Casa Barral té accés gratuït i també es pot visitar en el mateix horari que "La Confraria".

- Dijous 18 de maig: portes obertes al Castell i a la Ciutadella Ibèrica de 10 a 14h.

 

FAMILY WEEKEND 2023

Del 29 d'abril a l'de maig té lloc una nova edició del Family Weekend de Calafell, organitzat per Turisme Calafell.

Des de la regidoria de patrimoni històric de l'Ajuntament ens hi tornem a sumar amb una activitat gratuïta al Castell de la Santa Creu de Calafell: "Jocs medievals en família", diumenge 30 a les 11.00h. L'activitat és gratuïta però les places són limitades i cal fer reserva prèvia al telèfon 977 69 46 83 o a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

També s'ofereix accés gratuït premium per a hostes dels allotjaments on s'ha reservat amb la oferta Family Weekend, a la Ciutadella Ibèrica, al Castell de la Santa Creu i al Centre d'Interpretació "La Confraria", durant els dies del festival excepte l'1 de maig, dia en que tots els espais romandran tancats).

IMPORTANT: per a gaudir d'aquesta oferta cal mostrar a les recepcions de la Ciutadella, Castell i "La Confraria" la polsera identificativa del Family Weekend.

Programa d'activitats Family Weekend 2023

I CONGRESO INTERNACIONAL CARLOS BARRAL Y...GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ

Del l'1 al 2 de juny del 2023 se celebrarà el I Congreso Internacional "Carlos Barral y..." entre Tarragona (Facultat de Lletres) i Calafell (Centre Cívic Cinema Iris, Museu Casa Barral). Aquest serà el primer d'una sèrie de congressos de perfil acadèmic lligats a la figura del poeta i editor Carlos Barral i escriptors del boom de la literatura llatinoamericana que varen venir a Calafell entre les dècades de 1960 i 1980.

Es preveu que cada congrés estigui dedicat al vincle de Barral amb un escritor concret. Per aquesta primera edició, l'escriptor triat és un dels més icònics i estimats de la literatura hispanoamericana del segle XX, el colombià Gabriel García Márquez, Premi Nobel de Literarura l'any 1982, que durant uns anys va residir a Catalunya i que va venir sovint a la platja de Calafell, visitant amics com ara el propi Barral o l'intel·lectual valencià Ricardo Muñoz Suay.

SETMANA SANTA 2023

A continuació us presentem els horaris i les activitats que farem al patrimoni històric de Calafell durant Setmana Santa del 3 al 9 d'abril de 2023.

HORARIS:

Tant a la Ciutadella Ibèrica com al Castell de la Santa Creu els horaris seran de dilluns 3 a diumenge 9 d'abril de 10 a 14h. Dissabte a la tarda, s'obriran de 16 a 19h. Els accessos estaran oberts fins a 30 minuts abans de tancar els recintes.


El Centre d'Interpretació "La Confraria" i la Casa Barral s'obriran dissabte 8 de 10 a 14h i de 17 a 20h i diumenge 9 de 10 a 14h. Els accessos estaran oberts fins a 30 minuts abans de tancar els recintes.

La Casa Barral també s'obrirà dimecres dia 5 d'abril per a les visites guiades de les 11.00h i les 12.30h (amb reserva prèvia).

L'Ermita de Sant Miquel de Segur s'obrirà dijous 6 d'abril per a la visita guiada de les 11.00h (amb reserva prèvia).

També recomanem la visita lliure al jaciment romà d'el Vilarenc, que compta amb panells informatius situats a les graderies.

Dilluns 10 tots els espais restaran tancats per festivitat.

IX REUNIÓ INTERNACIONAL D'ARQUEOLOGIA DE CALAFELL


Del 30 de març a l'1 d'abril de 2023 Calafell torna a acollir la Reunió Internacional d'Arqueologia, en la que diferents experts en l'àmbit de la Protohistòria de la Mediterrània Occidental exposaran ponències relacionades amb el tema "Les fortificacions urbanes preromanes a la Mediterrània Occidental: origen, funcions i evolució estructural".
 
L'Ajuntament de Calafell a través de la regidoria de #patrimoni és un dels organitzadors d'aquesta trobada de referència que enguany arriba a la novena edició (la darrera, va ser l'octubre del 2016) i que es farà entre Calafell i Banyeres del Penedès.
 
Aquesta edició és un homenatge a Henri Tréziny i dedicada in memoriam a Joan Sanmartí, que va ser un dels impulsors per a que aquesta trobada es fes a Calafell.
 
Inscripcions: 40 EUR. Contacte: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
 
 
Podeu veure el programa actualitzat aquí