LA CIUTADELLA IBÈRICA PARTICIPA A LA VIKING WEEK DEL FOTEVIKENS MUSEUM (SUÈCIA)

Del 23 al 26 de juny, tres educadors del patrimoni històric de Calafell van participar a la “Viking Week”, l’esdeveniment anual més important del museu arqueològic a l’aire lliure de Foteviken (Suècia), un dels socis del projecte europeu OpenArch, i on s’hi poden visitar reconstruccions de l’era vikinga.

La Ciutadella Ibèrica va ser convidada a participar en aquest esdeveniment per a fer un intercanvi de personal amb els treballadors de Foteviken. Els intercanvis de personal entre treballadors de les diferents institucions que formen OpenArch és un dels pilars del projecte, per tal de fomentar l’intercanvi d’experiències i coneixements entre socis i treballar amb valor afegit europeu.

 

 

Durant els tres dies d’intercanvi, els tres educadors varen presenciar i aprendre dels workshops sobre diferents processos tècnics, coordinats per la Dra Linda Hurcombe del Departament d’Arqueologia de la Universitat d’Exeter (Anglaterra), un dels socis d’OpenArch. Entre aquests workshops, destaquem el de tractament de fibres vegetals, el de tècniques de cuina i especialment, els processos per a obtenir productes elaborats amb pell de peix.

 

També varen participar en les reunions de coordinació de personal i organització de l’esdeveniment, en aspectes com el treball amb els voluntaris o la gestió dels centenars de persones que arribaven de molts països europeus a participar en el mercat i jocs vikings.

 

Finalment, van formar part, vestits de vikings per a la ocasió, de la comitiva del “Rei Björn” que va fer el discurs de benvinguda a tothom des de la torre de fusta reconstruïda.

 

En definitiva, una estada d’intercanvi professional entre personal de tres socis d’OpenArch molt profitosa, on la Ciutadella Ibèrica va poder aprendre moltes coses d’un soci amb molta experiència en l’organització de esdeveniments de difusió de la Cultura i la Història, en aquest cas dels vikings.

 

OpenArch és un projecte plurianual europeu subvencionat pel Programa Cultura 2007-2013 de la Comissió Europea. Hi participen 11 institucions, la majoria museus arqueològics a l’aire lliure, de 8 països europeus. La Ciutadella Ibèrica de Calafell és el soci coordinador del projecte, que té com a principals objectius: desenvolupar una col·laboració permanent entre aquesta tipologia de museus, millorar el nivell de qualitat dels participants i millorar l’experiència del visitant per tota Europa.

 

 

Més informació: openarch.eu