[OpenArch] Conferència a Viminacium

Del 30 de setembre al 2 d'octubre va tenir lloc al museu arqueològic a l'aire lliure de Viminacium (Sèrbia) la 8a conferència del projecte OpenArch en el marc del Programa Cultura de la UE. Els onze socis del projecte, entre ells la Ciutadella Ibèrica de Calafell, es van reunir en persona per debatre i prendre decisions relatives al progrés del projecte, que conclou el desembre de 2015.

La conferència, que tenia per tema "L'impacte del diàleg amb els visitants sobre la gestió en els museus arqueològics a l'aire lliure" va oferir interessants intervencions tant de socis d'OpenArch com d'organitzacions de diferents països balcànics com Eslovènia, Romania, Macedònia o Sèrbia. 

A banda de les ponències, on vam poder aprendre moltes coses sobre com gestionen el patrimoni històric i com articulen el diàleg amb el visitant a altres països europeus, en temes com l'accessibilitat, Living History o amb museus pop-up , per mostrar de forma itinerant peces arqueològiques portant-les en "museus mòbils", també vam tenir la reunió del Comité Rector del projecte i una visita a la fortalesa de Golubac i a Lepenski Vir, tocant al Danubi.