Terra Ibèrica 2014

Poc més d'un miler de visitants van passar per la Ciutadella Ibèrica de Calafell amb motiu del festival Terra Ibèrica, que enguany ha tingut lloc al juliol, en concret entre els dies 18 i 26. Durant aquesta setmana, públic divers, sobretot familiar, ha pogut gaudir de les activitats proposades per la comissió d'organització, formada per Calafell Històric, el grup de reconstrucció Ibercalafell i l'associació Amics del Patrimoni de Calafell.

Visita teatralitzada

 

L'acte inaugural va tenir lloc divendres 18 al nou Centre Cívic Cinema Iris de La Platja, on es va fer la presentació per primera vegada a Calafell (ja s'havia presentat anteriorment a conferències especialitzades en arqueologia experimental, primer a Burgos i desprès a Kierikki, Finlàndia) de l'acció experimental sobre producció de ferro en època ibèrica, que es va fer a la Ciutadella al mes d'abril i la presentació també del documental, producte del projecte europeu OpenArch, que enregistrà, de forma entenedora, els processos, de cara a fer-ne divulgació entre el públic general amb la voluntat de difondre i compartir coneixement. Ben aviat, tindreu el video a la vostra disposició.

El festival, va continuar amb La Ciutadella de Nit, una vista guiada al jaciment amb una degustació amb productes d'època ibèrica. Visites guiades, tallers infantils i altres activitats noves, com el Conte Vivencial per als més petits, van tenir també una bona acollida de públic.

L'acte principal va ser, com és habitual, l'espectacle de reconstrucció històrica, les NITS DE FOC, on la Ciutadella va cobrar vida amb diferents racons, on el públic podia veure com a través del foc, els ibers feien aliments, ornaments, eines o objectes de la vida quotidiana. En acabar, es va fer una reconstrucció d'un funeral i una recreació amb batalla entre ibers i romans.

FOTO: GABRIEL MESTRE 

Paral·lelament, per segon any es van celebrar els Casals d'Estiu i les jornades gastronòmiques COSSETANS A TAULA on nombrosos restauradors de Calafell van posar el seu gra de sorra per a donar a conèixer els ibers de casa nostra, els Cossetans.

VÍDEO RESUM TERRA IBÈRICA