TERRA IBÈRICA 2014: PRIMERES INFORMACIONS DEL FESTIVAL

Aquest estiu torna el TERRA IBÈRICA, el festival de divulgació del món iber que es celebra a la Ciutadella Ibèrica de Calafell des de l'any 2011. L'organització del festival, formada per Calafell Històric (Organisme Autònom Municipal - Fundació Castell de Calafell), el grup de recreació històrica Ibercalafell i l'associació Amics del Patrimoni de Calafell, està preparant la programació de l'edició d'enguany, que tindrà lloc del 18 al 26 de juliol.

A falta de concretar alguns detalls per poder presentar el programa definitiu, us avancem algunes de les activitats que formaran part del programa del TERRA IBÈRICA, que tindrà l'element del foc com a fil conductor de bona part de les activitats.

La primera gran novetat és que per primer cop el festival es celebrarà durant el mes de juliol, just després de la Festa Major del nucli del Poble i no a la primera quinzena d'agost com en anys anteriors.

Entre les activitats que estan presents al programa us podem avançar que hi haurà CASAL D'ESTIU del 30 de juny al 25 de juliol a la Ciutadella Ibèrica, podeu tenir més informació sobre els casals al nostre web o al de Descoberta que també ens portaran un CONTE MOGUT a la Ciutadella per a la canalla, un conte que és una de les novetats de la programació d'enguany.

Per divendres 18 i dissabte 19 us proposem una VISITA GUIADA NOCTURNA A LA CIUTADELLA AMB UNA DEGUSTACIÓ a càrrec de La Dama Roja, que ens proposarà un deliciòs tastet inspirat amb productes presents en època ibèrica, com el calamar, el pa d'espelta o el vi. 

Continuant amb la gastronomia inspirada en productes presents a la Cossetània fa més de 2000 anys, el TERRA IBÈRICA també tindrà una nova edició de les Jornades Gastronòmiques  on nombrosos bars i restaurants del municipi contribuïran amb suggerents propostes per anar a fer TASTETS COSSETANS. Aviat sortirà un programa amb els establiments que col·laboren en aquesta ruta i les seves propostes. Amb la col·laboració de FORUM CALAFELL.

Entre les activitats familiars de dia al festival, comptarem amb els TALLERS INFANTILS al matí, com poden ser el de l'escriptura, el del pa o el de la construcció. I també la renovada gimcana familiar DESCOBRIM LA CIUTADELLA, on adults i nens han d'investigar els secrets de la Ciutadella a travès d'un material que poden llogar a la recepció.

I com a plat fort: les NITS DE FOC del 25 i 26 de juliol, on tindrem repartits per tot el jaciment i les terrasses, a ibers recreant processos de la vida quotidiana on intervè l'element del foc per a produir objectes o aliments.  Les dues nits tindran escenes de recreació històrica a càrrec del grup Ibercalafell

Aquestes són les primeres informacions que us podem avançar del festival, esperem que us agradin.

Anirem informant de les properes novetats en aquest bloc de notícies, els nostres facebook y twitter

Amb el suport del Programa Cultura de la Unió Europea a travès del projecte europeu OpenArch