XERRADA "CARLOS BARRAL, EDITOR CONTRA LA CENSURA

Quines van ser les estratègies de Carlos Barral a l'editorial Seix Barral per defugir la censura franquista? Quins van ser els casos més significatius dels que tenim notícia? 

El proper diumenge 6 de març a les 12.00h, la investigadora Cristina Suárez Toledano ens parlarà sobre les peripècies de l'editor barcelonès, arrelat a Calafell, per a poder publicar llibres sota el franquisme. També sobre el fons documental del poeta, editor i polític que es conserva a la Biblioteca de Catalunya i l'impressionant catàleg editorial que Barral va llegar en la seva trajectòria com a un dels editors més rellevants a l'Espanya del segle XX.

La xerrada es farà al jardí del Museu Casa Barral i té entrada lliure (places limitades).

Cristina Suárez Toledano és graduada en Estudis Hispànics per la Universidad d'Alcalà d'Henares. Actualment és investigadora contractada predoctoral de la mateixa Universitat i està desenvolupant la seva tesi sobre les estratègies editorials de Carlos Barral en relació amb la censura franquista. Ha publicat diferents treballs sobre censura i camp editorial, i sobre la literatura espanyola del segle XX, i ha coeditat la primera edició sense censurar de la novel·la Cacereño. A més, és secretària de redacció de Represura. Revista de Historia Contemporánea española en torno a la represión y la censura aplicadas al libro, forma part del comitè de redacció de la revista Contrapunto i és membre del Grupo de Investigación en Literatura Contemporánea (GILCO), de la Universidad de Alcalá.