SETMANA DE LA CIÈNCIA 2021

Amb motiu de la 26a Setmana de la Ciència (del 12 al 21 de novembre de 2021), l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) organitza una activitat a la Ciutadella Ibèrica de Calafell per divendres 19 de novembre al matí en dos torns, 11.30h i 12.30h: EL FOC EN LA VIDA QUOTIDIANA DELS IBERS.

Es tracta d'una visita guiada especial a càrrec de la Dra. Carme Belarte, arqueòloga i investigadora de l'ICAC i ICREA, basada en un projecte d'arqueologia experimental (TRANSCOMB) sobre estructures de combustió a la Protohistòria.

S'explicaran com s'estudien les llars de foc, per què s'agafen les mostres i quina informació podem obtenir; s'explicarà com estaven construides les llars, els combustibles, quins materials feien servir; s'encendrà una de les estructures i es farà demostració de com es mesuren les temperatures i el que aporta l'arqueologia experimental al coneixement de les estructures de combustió antigues i el seu funcionament.

L'activitat és gratuïta i oberta a tothom.

Es recomana fer inscripció prèvia trucant al telèfon 977 69 46 83 o escrivint correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Més informació al web de la Setmana de la Ciència.