CALAFELL PREHISTÒRIC

Calafell Històric proposa aquest cap de setmana dues activitats divulgatives del patrimoni amb la Prehistòria com a protagonista: una xerrada amb demostració de talla lítica i una ruta comentada per conèixer els jaciments de la Balma de la Graiera i la Cova Foradada.

Aquesta setmana, l’àrea de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Calafell, Calafell Històric,  organitza dues activitats divulgatives centrades en la Prehistòria. El primer acte serà divendres 25 de gener al Celler de Cal Bolavà (Avda de La Sínia s/n), a partir de les 7 de la tarda, amb una demostració de talla lítica a càrrec de Miquel Guardiola, de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i la xerrada “La Prehistòria al Penedès: Els Neandertals i la seva desaparició”, amb la intervenció dels investigadors Juan Ignacio Morales, Artur Cebrià i Josep Maria Fullola, investigadors del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques (SERP) de la Universitat de Barcelona, institució que duu a terme excavacions a diferents jaciments penedesencs.


El segon acte serà diumenge 27 amb la Ruta de la Prehistòria, una excursió a peu cap als jaciments calafellencs de la Balma de la Graiera i la Cova Foradada, amb explicacions dels educadors de patrimoni de Calafell Històric. El punt de trobada serà a les 10.00h, a la recepció del Castell de la Santa Creu.

Ambdues activitats són gratuïtes. Per la ruta, les places són limitades i cal fer reserva prèvia trucant al 977 69 46 83 o escrivint un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.