EL PATRIMONI HISTÒRIC DE CALAFELL AL CONGRÉS #EAA2018

El patrimoni històric de Calafell estarà present al 24è Congrés de l'Associació Europea d'Arqueòlegs (EAA), que es celebra a Barcelona del 5 al 8 de setembre del 2018 i que té per lema principal Reflecting Futures (Reflecting els Futurs). Aquest Congrés, que comptarà amb la participació de 3000 arqueòlegs provinents de més de 60 països, és l'esdeveniment sobre arqueologia més important a Europa.

El passat dimecres un grup de 15 arqueòlegs van fer la visita guiada a la Ciutadella Ibèrica en una de les excursions que l'organització del Congrés proposa als participants per visitar diferents jaciments arqueològics i museus arreu de Catalunya.

Dissabte 8, hi hauran dues presentacions amb presència dos espais del patrimoni de Calafell, la Cova Foradada i la Ciutadella Ibèrica, en dos sessions: la primera, Discerning diachronic functional changes in the short-term occupations of Cova Foradada (Calafell) a càrrec d'investigadors del Seminari d'Estudis i Recerques Prehistòriques, Secció Prehistòria i Arqueologia, de la Universitat de Barcelona. Aquesta presentació s'inclou dins la sessió 438 (Not only use: Application of functional methods for a better comprehension of operative chains). La segona presentació, Experimental archaeology  and experimentation as a learning tool of the Iberian period: The Iberian Citadel of Calafell, a càrrec de personal de la Ciutadella Ibèrica, tindrà lloc en horari de tarda en una sessió organitzada pel Dr. Roeland Paardekooper de l'EXARC i pel Dr. Harold Mytum, de la Universitat de Liverpool. La sessió (199) tractarà sobre l'aprenentatge a partir de l'arqueologia experimental.

Més informació sobre el Congrés, en aquest enllaç.