El patrimoni de Calafell, al portal Cultura Educació

Les activitats educatives del Patrimoni Històric de Calafell  ja es poden consultar al portal Cultura Educació. El portal web es converteix en el principal espai virtual de consulta, trobada i participació entre el patrimoni cultural i la comunitat educativa de Catalunya.  www.culturaeducacio.gencat.cat Aquest portal vol ser el portal de referència per a la comunitat educativa al voltant del patrimoni cultural, i alhora un espai de diàleg entre l’oferta d’activitats i recursos dels equipaments patrimonials i les propostes de treball que neixen dels centres educatius o que es dissenyen de forma conjunta entre mestres i gestors culturals.


El projecte d’aquest portal  va néixer amb la posada en marxa  de l’equip d’Acció Educativa de l’Agència Catalana de Patrimoni, i inicialment hi van incorporar les propostes educatives referents al patrimoni català que es gestionava des de l’Agència.  El 2014 el portal ja era una realitat amb més de 500 propostes a consultar que avui són més d’un miler.

El patrimoni històric de Calafell  ja té un lloc en aquest portal  a través de 3 dels seus equipaments patrimonials, La Ciutadella Ibèrica, el Castell de la Santa Creu i La Confraria, centre d’interpretació del Calafell Pescador. Aquest curs oferim  un total de  20 activitats educatives que permeten conèixer i viure una experiència al nostre patrimoni històric des de P2 fins a batxillerat. En el cas de La Confraria  La Confraria, centre d’interpretació del Calafell Pescador , també inclou una activitat per conèixer el Museu Casa Barral  i el llegat que ens va deixar  el poeta i editor.

http://culturaeducacio.gencat.cat/museus/ciutadellaibricadecalafell

http://culturaeducacio.gencat.cat/museus/castelldelasantacreudecalafell

 

http://culturaeducacio.gencat.cat/museus/laconfrariacentredinterpretacidelcalafellpescador