EL PROJECTE D’EDUCACIÓ DEL PATRIMONI A L’ESCOLA LOCAL ES CONSOLIDA

Acabem el curs 2016-17 satisfets. EL PEdPEL es consolida amb la implementació dels batxillerats i les llars d’infants al projecte. Aquest, va néixer al 2014 amb la voluntat de garantir  de forma gratuïta la igualtat d’oportunitats en l’educació patrimonial  a tots els nens i joves del municipi independentment del centre educatiu de Calafell on estudiïn. Un projecte  de llarg recorregut on des de P2 fins a batxillerat els alumnes coneixen, investiguen, palpen, expliquen, descobreixen i  sobretot aprenen a estimar i respectar tot el patrimoni  històric que tenim.

 

Enguany han estat 1492 alumnes calafellencs que han gaudit de la programació didàctica adaptada a cada etapa curricular, pensada per anar construint un coneixement significatiu en els alumnes.

Rutes, visites, contes, toca-toca i  tallers que acosten als alumnes a la pròpia microhistòria desde la prehistòria fins al Calafell del S.XX, pujant a la Balma de la Graiera i la Cova foradada, passejant per la torre de la Talaia, explicant l’església de Sant Miquel de Segur, recreant  el món dels ibers a la Ciutadella, visitant el Castell, la Confraria o treballant el món literari de Carlos Barral.

Destaquem el treball cooperatiu amb els docents de tots els centres educatius per configurar conjuntament la programació del les activitats realitzades al nou equipament, La Confraria. Alhora, el treball de l’equip propi d’educadors de patrimoni que posa la seva professionalitat en cadascuna de les activitats  i també les de Descoberta S.L per les activitats d’educació infantil.

 

Aquesta darrera setmana hem acabat les activitats d’aquest curs amb “Experimentació  Marinera”, una experiència pels alumnes de P2 de les Llars d’infants municipals, el Rasclet, el Petit Trenet i els Terrossets  que han visitat La Confraria  per conèixer els la vida i els estris d’un pescador i una remendadora,i a  través de paneres de tresors i els seus sentits s’han endinsat en el món dels pescadors de Calafell.