Cap de Setmana Ibèric i Jornades Europees del Patrimoni 2015

Els dos primers caps de setmana del mes d'octubre han estat plens d'activitat al patrimoni històric de Calafell i especialment a la Ciutadella Ibèrica, amb la celebració de dos esdeveniments importants a la nostra agenda anual, com el Cap de Setmana Ibèric i les Jornades Europees del Patrimoni.

 


15è CAP DE SETMANA IBÈRIC (3 i 4 d'octubre)

Malgrat les fortes pluges que van caure a Calafell durant la matinada de divendres a dissabte, vam poder dur a terme les activitats programades pel dia 3 amb normalitat. Tant dissabte com diumenge, la Ciutadella Ibèrica de Calafell oferia JORNADA DE PORTES OBERTES, tal com s'estableix tradicionalment entre els jaciments que formen la Ruta dels Ibers pel Cap de Setmana Ibèric (CSI).

Les activitats estaven enfocades en el fil conductor de l'edició del CSI d'enguany "Cuinar, menjar i beure" sobre l'alimentació dels ibers. Dissabte i diumenge, es va programar la visita temàtica especial "Menjar pels Déus, menjar pels teus" i dissabte per la tarda, al Centre Cívic Cinema Iris, el "Taller de cuina iber amb degustació", presentat per l'arqueòleg de La Ciutadella, Josep Pou i el xef calafellenc David Vernet del restaurant El Vell Papiol. El taller va resultar un èxit de participació i podreu trobar el vídeo resum (aquí) i les receptes per si voleu animar-vos a provar-ho (aquí).

Diumenge vam tenir una demostració de tècniques de conservació del peix a l'antiguitat.

Entre el CC Cinema Iris i La Ciutadella, un total de 210 persones van participar en activitats al CSI 2015 a Calafell

JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI (JEP) A CALAFELL

Del 9 al 11 d'octubre, a Calafell Històric també vàrem oferir jornada de portes obertes (dia 10 als tres espais oberts al públic, dia 11 a la Ciutadella Ibèrica) per les #JEP2015.

El dia 9 els protagonistes van ser alumnes de les escoles locals que van fer activitats a diferents espais patrimonials: el Castell, La Ciutadella, La Talaia i l'Església de Sant Miquel.

També, aprofitant les reunions de cloenda del projecte europeu OpenArch, del Programa Cultura de la Comissió Europea, on participa la Ciutadella Ibèrica, els visitants van poder presenciar el "Dialogue with Science Roadshow", demostracions de tècniques de l'antiguitat a càrrec d'estudiants d'arqueologia experimental de la Universitat d'Exeter, Regne Unit.

Un total de 769 visitants van venir a La Ciutadella i al Castell aquest cap de setmana.