HORARIS FESTES NADALENQUES

S'apropen les festes de Nadal. Si esteu a Calafell aquests dies especials, us informem dels horaris als espais de patrimoni històric municipal oberts al públic, per si us ve de gust visitar-los. 

Amb la "Guia de Nadal 2022. Calafell és Màgic" editada per l'Ajuntament de Calafell, trobareu una promoció 2x1 per a entrades al patrimoni històric de Calafell. La promoció venç el 8 de gener. Les guies es poden trobar a dependències municipals i comerços locals.

Bàsicament els horaris són els de la temporada de tardor-hivern:

- Ciutadella Ibèrica i Castell de la Santa Creu: de dimecres a diumenge, en horari de matí, de 10 a 14h.

- Centre d'Interpretació "La Confraria" i Museu Casa Barral: dissabtes i diumenges, també de 10 a 14h.

Recordeu que durant els mesos de novembre, desembre i gener no s'obre cap tarda.

També cal tenir en compte els següents festius, en que els espais estaran tancats:

- Diumenge 25 de desembre

- Dilluns 26 de desembre

- Diumenge 1 de gener

- Divendres 6 de gener

US DESITGEM QUE PASSEU UNES MOLT BONES FESTES I UN FELIÇ 2023!

REFEM ELS MARGES DE PEDRA SECA DEL CAMÍ DE MAS D'EN VIVES!

Els marges, les barraques i altres estructures de pedra seca formen part del patrimoni arquitectònic rural de Catalunya, un patrimoni que cal preservar i restituir. Amb aquesta idea, el passat 8 d’octubre,  Amics del Patrimoni de Calafell es va proposar refer un marge que limita el camí de Mas d'en Vives en el sector del Casalot del Viola, molt ferm però que en poc temps s'ha derruït per diversos punts i que està en risc de desaparèixer.

En aquella primera convocatòria, sota el guiatge de Joan Rovira, margener de la Bisbal del Penedès, es va aconseguir refer un bon tros de marge i voldríem completar la tasca iniciada. Amb aquesta intenció, Amics del Patrimoni de Calafell, Calafell Històric (Ajuntament de Calafell) i la Comunalitat de Calafell, ens hem unit a la Setmana de la Pedra Seca 2022, organitzant dues convocatòries per continuar refent el marge de Mas d’en Vives:

26 de novembre  i 3 de desembre

de 9h a 13h

Camí de Mas d’en Vives

Punt de concentració: Cal Bolavà, 8,30h

Per a aquesta activitat cal inscripció prèvia 

Per inscripcions i més informació: Envieu un correu a  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.     


Consulteu l'activitat al web de la Setmana de la Pedra Seca

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "COLÒNIES DE VILAMAR"

Aquest diumenge, dia 6 de novembre, es presentarà el llibre "Colònies de Vilamar. Una aventura pedagògica a Calafell (1922 - 1936)" a l'Hotel Le Méridien Ra a les 12h del migdia. 

Aquest llibre, editat per Editorial Efadós i l'Ajuntament de Calafell, és una de les moltes accions que s'estan duent a terme des de l'Ajuntament de Calafell per a celebrar el centenari de les Colònies de Vilamar (1922 - 2022).

El llibre es composa d'articles de varis autors sota la coordinació de Magda Juncosa, tècnica de Cultura de l'Ajuntament, sobre l'experiència de Vilamar a Calafell.

Autors: Magda Juncosa, Carme Ortoll, Jordi Brasó, Joan Santacana, Georgina Castells, Fermi Alari, Susana Solé, Josep Pou, Lluís Tetas, Marta Barro, Lola Escoda, Anna Casellas, Rosa Maria Jané, Josep Oriol Mancheño, Eudardo Martín, Manel Gómez i Ramon Paraíso.

JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI #JEP2022

El cap de setmana del 8 i 9 d'octubre el patrimoni històric de Calafell se suma a una nova edició de les Jornades Europees de Patrimoni.

Tan dissabte 8 com diumenge 9 farem JORNADA DE PORTES OBERTES en horari de tardor al Castell de la Santa Creu, la Ciutadella Ibèrica i al Centre d'Interpretació "La Confraria". També es pot visitar gratuïtament la Casa Barral.

També es farà una visita guiada gratuïta al Castell diumenge 9 a les 11.00h (PLACES JA COMPLETES!)

PROGRAMA DE LES #JEP2022 AL PATRIMONI HISTÒRIC DE CALAFELL

DISSABTE 8 D'OCTUBRE

JORNADA DE PORTES OBERTES AL CASTELL DE CALAFELL, LA CIUTADELLA IBÈRICA I CENTRE D'INTERPRETACIÓ "LA CONFRARIA"

En ocasió de les Jornades Europees de Patrimoni (#JEP2022)

Horaris:

- Castell i Ciutadella: de 10 a 14h i de 16 a 18h.

- "La Confraria": de 10 a 14h i de 17 a 20h.

L'accés als espais estarà permès fins a 30 minuts abans del tancament

DIUMENGE 9 D'OCTUBRE

JORNADA DE PORTES OBERTES AL CASTELL DE CALAFELL, LA CIUTADELLA IBÈRICA I CENTRE D'INTERPRETACIÓ "LA CONFRARIA"

En ocasió de les Jornades Europees de Patrimoni (#JEP2022)

Horari: de 10 a 14h

L'accés als espais estarà permès fins a 30 minuts abans del tancament

11h Visita guiada al Castell de Calafell  ---ACTUALITZACIÓ: PLACES COMPLETES!---

Gratuïta en ocasió de les Jornades Europees de Patrimoni (#JEP2022)

PLACES LIMITADES. Cal fer reserva prèvia: 977 69 46 83 /  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.   ---ACTUALITZACIÓ: PLACES COMPLETES!---


Totes les activitats de les #JEP2022 al web de Patrimoni Cultural de la Generalitat

22è CAP DE SETMANA IBÈRIC

El primer cap de setmana del mes d'octubre els jaciments arqueològics que conformen la Ruta dels Ibers celebren el Cap de Setmana Ibèric. Aquest esdeveniment és l'activitat més destacada de la Ruta dels Ibers, projecte liderat pel Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC). 

Les dates per enguany són dissabte 1 i diumenge 2 d'octubre. El tema d'aquesta edició, la vint-i-dosena, és l'enigma de la llengua ibèrica. Així doncs, els vint-i-set membres organitzaran activitats gratuïtes per tota Catalunya basades en general sobre aquest eix temàtic. 

A la Ciutadella Ibèrica de Calafell el programa serà el següent:

DISSABTE 1 D'OCTUBRE

De 10 a 14h i de 16 a 18h - JORNADA DE PORTES OBERTES A LA CIUTADELLA IBÈRICA

En ocasió del 22è Cap de Setmana Ibèric

L'accés a la Ciutadella estarà permès fins a 30 minuts abans del tancament

No cal fer reserva prèvia

11h Visita guiada temàtica "Una imatge, mil paraules"  -----ACTUALITZACIÓ: PLACES COMPLETES!!!----

PLACES LIMITADES. Cal fer reserva prèvia: 977 69 46 83 /  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.   

Les limitacions que encara tenim en el coneixement de l'alfabet ibèric fan que molts cops ens haguem de basar en les seves representacions iconogràfiques per conèixer aspectes de la seva vida. En aquesta visita descobrirem quina informació ens proporcionen aquestes fonts. 

DIUMENGE 2 D'OCTUBRE

De 10 a 14h- JORNADA DE PORTES OBERTES A LA CIUTADELLA IBÈRICA

En ocasió del 22è Cap de Setmana Ibèric

L'accés a la Ciutadella estarà permès fins a 30 minuts abans del tancament

No cal fer reserva prèvia

11h Taller "Escriptura i moneda. Les pistes per arribar al passat"

Coneixerem l'origen de l'escriptura ibèrica i el seu alfabet per aprendre a escriure i llegir inscripcions en diferents tipus de suport, com les tauletes de cera o les monedes.

PLACES LIMITADES. Cal fer reserva prèvia: 977 69 46 83 /  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Podeu consultar la resta d'activitats al programa que podeu trobar al web de la Ruta dels Ibers. Compartiu les vostres fotos a la xarxa emprant l'etiqueta #csi_ibers